Brandbrief uit Everest

Solukhumbu project Himalayan Care Hands Everest

Zuidelijk van de Everest trekking route ligt het geïsoleerde dorp Mapya Dhudhkoshi in Solukhumbu. Op de Shree Padmakanya basisschool wordt les gegeven aan 117 kinderen. Het is 4 uur lopen van de openbare weg om er te komen. Het zijn kinderen uit de Chhetri, Dalit, Rai en Sherpa gemeenschappen. Sommige ouders hebben naast hun werk op het land een beetje inkomen als drager op trekkings. Maar dat is weggevallen door het wegblijven van toeristen ten gevolge van de Covid-19 crisis. In de hooggelegen en doorgaans erg koude regio kunnen de ouders geen passende kledij en schoolmaterialen bekostigen voor hun kinderen.

We hebben een brandbrief ontvangen en zijn gelijk op zoek gegaan naar de funding voor een project om de 117 kinderen van nieuwe kleding en schoeisel te voorzien, een warm schooluniform en een schooltas. Gelukkig heeft de stichting ‘Hulp aan Nepal’ zich bereid verklaard ons te helpen dit project te realiseren. Deze stichting bouwt haar eigen activiteiten af en heeft besloten haar resterende financiële reserves in goed vertrouwen over te maken naar HCH. Dankzij dit gulle gebaar gaan we de komende weken met lokale kleermakers aan de slag om weer warmte en een beetje vrolijkheid op de gezichtjes te toveren! Indira Khatiwoda van HCH Nepal en medewerkers van de lokale Lions afdeling steken de handen uit de mouwen om de lange reis naar Everest te ondernemen.

Chapeau aan voorzitter Peter van de Laar en zijn collega’s van ‘Hulp aan Nepal‘ om samen met ons en de Nepalese vrijwilligers deze spoedhulp mogelijk te maken. Binnenkort meer informatie!