Dovenschool Banepa

In 2011 is Himalaya Care Hands begonnen met het sponsoren van laptops, het aanleggen van Internet en het ontwikkelen en verzorgen van Engelse les aan de Kavre school voor doven en slechthorende kinderen in Banepa.

De Kavre school is een initiatief van de stichting Kumari uit Nederland en heeft ongeveer 90 leerlingen. De school ligt ongeveer een uur rijden van Kathmandu.

De kinderen toonden zich erg leergierig naar deze ‘magische’ machines, met inbegrip van de interactieve mogelijkheden van het maken en delen van foto’s, video’s, Word-bestanden en om te interacteren met elkaar en de leerkrachten. Iets dat tot 2011 nog onmogelijk was.
Maar niet de laptop bleek magisch, het apparaat bestrijkt een breed scala van nuttige (open source) programma’s voor educatief gebruik. Door trainingen aan te bieden in het project maken we leerlingen en onderwijzers vertrouwd met de potentiële waarde. In de loop van 2011 heeft HCH ook internet laten aanleggen waardoor de kinderen nu ook met anderen wereldwijd kunnen communiceren.
Mede hierdoor heeft HCH ook een uniek taalprogramma Engels voor beginners en gevorderden ontwikkeld (“I am in Facebook”), gebaseerd op het Nepalees onderwijscurriculum voor Engels, zoals beschikbaar gesteld door OLE Nepal (open learning exchange). HCH bewerkt deze materialen en heeft alle deelnemende kinderen onderwijsmaterialen ter beschikking gesteld. Sinds 2012 werken ook internationale vrijwilligers mee aan het onderwijzen van Engels. HCH bezoekt de school regelmatig en is op zoek naar sponsoren voor (nieuwe of gebruikte) laptops.

Bekijk ook onze video documentaire over de Kavre school.