Vitamine A project

Vitamine A supplementen versterken het immuun systeem en helpen levensbedreigende ziektes te voorkomen bij kinderen die geen toegang hebben tot voeding met voldoende Vitamine A. Door het toedienen van deze supersterke vitamine voorkomen we dat kinderen tot vier jaar vroegtijdig sterven. Social Vitamins is een jonge Nederlandse organisatie die zelf naar risicogebieden reist om daar kinderen te helpen. Bij iedere aankoop van hun multivitamines doneer je automatisch een vitamine A supplement aan een kind in o.a. Nepal.

In Mei 2016 hebben we meegewerkt aan een pilot waarbij vrijwilligster Mandy Meys is afgereisd naar Nepal om daar Vitamine A te doneren op enkele scholen en een lokale medische post in Alapot. Intussen is ook de Nepalese overheid een landelijk project gestart met het toedienen van Vitamine A.

Hoewel we het idee zeker een warm hart toedragen kleven er ook risico’s aan. Zo hebben de artsen in Nepal ons laten weten liever geen gebruik te maken van de Nederlandse medicatie, omdat onvoldoende duidelijk is of de substanties in de pillen overeenkomen met de Nepalese wetgeving op dat terrein en daardoor onbekende bijwerkingen kunnen hebben. Omdat Social Vitamins ook niet over de vereiste vergunningen beschikt, hebben we helaas besloten het project niet verder te ondersteunen.

DSC_3596